De VHP2 BEREIKT PRINCIPE-AKKOORD MET POSTNL OVER NIEUWE CAO

vrijdag 18 januari 2019

VHP2 en de andere cao-partijen, BVPP en CNV Publieke diensten zijn na moeizame onderhandelingen tot een principe-akkoord gekomen met PostNL. Het akkoord wordt door de vakorganisaties positief aan hun achterban voorgelegd.

De nieuwe cao zal een looptijd hebben van 15 maanden, te beginnen van 1 januari 2019 tot en met 31 maart 2020. Gedurende deze periode zal het loon structureel met 3% verhoogd worden en wordt er een eenmalige uitkering van netto €100,- bij voltijd dienstverband uitgekeerd.

Gezien de situatie van het bedrijf op dit moment is dit het maximale wat we uit deze onderhandelingen kunnen halen”

Er zijn positieve resultaten behaald met generatiepact, pensioenopbouw, woon-werkvergoeding en werkdruk. PostNL zal circa 500 extra medewerkers in loondienst aannemen bij PostNL Pakketten Benelux BV, een vast contract aan 200 pakketbezorgers met een tijdelijk contract bieden na uiterlijk één dienstjaar en diverse arbeidsvoorwaardelijke instrumenten inzetten om de werkdruk te verlagen. De pensioenopbouw zal worden verhoogd en het generatiepact wordt verbeterd en er komt meer onderzoek naar de mogelijkheden om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.

 

vorige  terug naar overzicht