VHP2: Juist NU

In heel veel bedrijven vindt momenteel corona-overleg plaats met de VHP2 over eventuele aanpassing van arbeidsvoorwaarden: Het gaat daarbij om bijvoorbeeld het opnemen vakantiedagen, de invoering/afschaffing van ploegendiensten, het uitstellen van individuele verhogingen en/of bonus etc. Dit is waarschijnlijk nog maar een begin. De werkgeversorganisatie AWVN voorspelt dat de lonen in 2020 op de 0-lijn komen te zitten. Daarnaast is het niet onwaarschijnlijk dat het aantal faillissementen in 2020 en 2021 explosief zal stijgen.

De VHP2 behartigt al sinds 1949 de belangen van hightech-professionals en wij willen juist nu het verschil maken door meer dan ooit voor de belangen van de professional op te komen. Het bureau van de VHP2 bestaande uit Jörg Sauer, Casper Vaandrager, Mirjam Ponsioen, Mariam Stappers, Wilma van de Kruis, Frans Westerman en Monique Bredo staat dan ook in deze onzekere tijden voor je klaar! Onze juristen hebben in deze corona-tijd inmiddels al talloze leden geholpen met rechtsbijstand en advies. Jörg Sauer en Casper Vaandrager verdedigen jouw belangen op collectief niveau. Dit hebben wij al bewezen met constructieve en waar nodig stevige interventies bij bijvoorbeeld Signify en Fokker waar we corona-maatregelen hebben kunnen voorkomen of verzachten.

Lidmaatschap van een vakbond is zeker nu geen overbodige luxe. Inmiddels hebben wij de in de afgelopen periode veel nieuwe leden kunnen inschrijven. Daar zijn wij blij mee maar wij voelen zeker ook de verantwoordelijkheid om dat vertrouwen waar te maken. Mede om die reden hebben wij speciaal voor de collega’s die nu geen lid zijn onze voorwaarden aangepast: Bij elk nieuw lid dat zich voor 15 mei a.s. aanmeldt doen wij bij arbeidsgeschillen geen beroep op de wachttijd van 6 maanden. Met andere woorden: je wordt altijd geholpen! Help jezelf en collega’s die nog geen lid zijn: Stuur deze mail door en breng de VHP2 onder de aandacht.

Word lid. VHP2: Samen komen we verder

vorige  terug naar overzicht