Actueel

Wij duiden als VHP2 op deze plek het nieuws en de actualiteit en plaatsen het daarmee in het kader van onze dienstverlening aan onze leden. Wij nodigen onze leden nadrukkelijk uit om op het nieuws te reageren. 

Organisaties spelen in op nieuwe markten waarin producten en diensten in steeds grotere variatie en op grotere schaal worden aangeboden. Fusies, overnames en reorganisaties brengen grote veranderingen teweeg. Dit vereist van medewerkers een grote mate van flexibiliteit, en van ons als vakbeweging aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. In deze rubriek houden wij je graag op de hoogte van het laatste nieuws op dit gebied, nationaal en internationaal.

Nieuws over onderhandelingen binnen ons netwerk van bedrijven zoals: Philips, Philips Lighting, Fokker, Siemens, Stork, ASML, KPN, PostNL en NXP en de sectoren waarin wij actief zijn. De volledige actuele versie van de CAO is terug te vinden bij diensten. collectieve belangenbehartiging, CAO's per bedrijf.


maandag 22 februari 2021 | Uitkomst Cao-overleg Philips

Op 11 februari jl. heeft de VHP2 met Philips en de andere vakorganisaties een uitkomst in de Cao-onderhandelingen bereikt.

Het totaal van alle afspraken vind je hi... lees verder


donderdag 28 januari 2021 | Harde klap voor werkgelegenheid bij Signify (English summary below)

Na de eerste dreun die veel werknemers bij de afdelingen Research, Design en bij Systems & Services afgelopen december te verduren hebben gekregen, was het op 26 januari raak voor veel werknemers binnen diverse stafafdelingen en op het hoofdkantoor.

... lees verder


donderdag 28 januari 2021 | VCP houdt poll over verandering koopkracht

Wat is de impact van gestegen pensioenpremies op de koopkracht? De Vakcentrale voor Professionals (VCP) wil hier in een poll zicht op krijgen. VHP2, aangesloten bij de VCP, roept haar leden op mee te doen aan de poll.

Lees lees verder


maandag 25 januari 2021 | VCP: Thuiswerken vaker vergoed, nog steeds geen coronaverlof

De VCP (de vakcentrale waar VHP2 onder valt) vindt het een goede ontwikkeling dat thuiswerken steeds beter wordt gefaciliteerd. De VCP houdt echter zorgen over de positie van ouders die werken en opvang van kinderen moeten combineren. “Er zit bij o... lees verder


donderdag 14 januari 2021 | VHP2 Wij doen er toe!

Beste leden (Summary in English below),

Ik begin gewoon maar even onbescheiden. De VHP2 beschikt over een  grote mate van specialistische kennis en ervaring op het gebied van... lees verder


1 van 75  volgende