Media

Wij geven graag zo goed mogelijk inzicht in onze dienstverlening, onze rol in de samenleving en onze organisatie. Aanspreekpunt voor vragen van de pers is info@vhp2.nl, T 040-211 6 222.

Bonden willen thuiswerkregeling bij Philips | 9 december 2020

Uit het Eindhovensdagblad:

https://www.ed.nl/eindhoven/bonden-willen-thuiswerkregeling-bij-philips-en-meer-loon-en-altijd-vrij-op-5-mei~adb272fc/

Twee cao’s voor ASML in de maak; steekspel met bonden om eigen cao | 24 november 2020

Eindhovens dagblad 24-11-2020

https://www.ed.nl/veldhoven/twee-cao-s-voor-asml-in-de-maak-steekspel-met-bonden-om-eigen-cao~acb70baa/

Vakbonden woedend: ASML start alleen met 'kleine’ De Unie gesprek over eigen cao | 4 november 2020

https://www.ed.nl/veldhoven/br-br-vakbonden-woedend-asml-start-alleen-met-kleine-de-unie-gesprek-over-eigen-cao~ab037fac/

ED 4-11-2020

Opleidingsfonds Signify in samenwerking met FNV en VHP2 | 24 augustus 2020

Signify heeft samen met de vakbonden FNV en VHP2 een opleidingsfonds ingericht voor werknemers bij Signify. Via een pitch kunnen werknemers aanspraak maken op een ontwikkeltraject: “Dare to start”. Een unieke mogelijkheid om je loopbaan een impuls te geven. https://youtu.be/Kr5WZtN_FIE

VHP2: nieuwe leden nu gelijk recht op juridische bijstand | 16 april 2020

VHP2 gevestigd in Eindhoven is een vakbond voor professionals en van oudsher gericht op de high tech. VHP2 is een constructieve en stevige vakbond voor leden bij bedrijven als Philips, Signify, ASML en NXP.

Casper Vaandrager directeur VHP2: ‘Normaal gesproken kan je een brandend huis niet verzekeren maar in deze uitzonderlijke tijd willen wij ook voor nieuwe leden juridische bijstand direct openstellen zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn’.

In heel veel bedrijven vindt momenteel corona-overleg plaats met de VHP2 over eventuele aanpassing van arbeidsvoorwaarden: Het gaat daarbij om bijvoorbeeld het opnemen vakantiedagen, de invoering/afschaffing van ploegendiensten, het uitstellen van individuele verhogingen en/of bonus etc.  

De VHP2 behartigt al sinds 1949 de belangen van hightech-professionals en wij willen juist nu het verschil maken door meer dan ooit voor de belangen van de professional op te komen. Dit hebben wij al bewezen met constructieve en waar nodig stevige interventies bij bijvoorbeeld Signify en Fokker waar we corona-maatregelen hebben kunnen voorkomen of verzachten.

Casper Vaandrager: ‘lidmaatschap van een vakbond is dus zeker nu geen overbodige luxe daarom hebben wij speciaal voor professionals in de high tech die nog geen lid zijn onze voorwaarden tijdelijk aangepast.’ Voor elk nieuw lid dat zich voor 15 mei a.s. aanmeldt doen wij geen beroep op de wachttijd van 6 maanden en helpen werknemers gelijk.