Actueel

Wij duiden als VHP2 op deze plek het nieuws en de actualiteit en plaatsen het daarmee in het kader van onze dienstverlening aan onze leden. Wij nodigen onze leden nadrukkelijk uit om op het nieuws te reageren. 

Organisaties spelen in op nieuwe markten waarin producten en diensten in steeds grotere variatie en op grotere schaal worden aangeboden. Fusies, overnames en reorganisaties brengen grote veranderingen teweeg. Dit vereist van medewerkers een grote mate van flexibiliteit, en van ons als vakbeweging aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. In deze rubriek houden wij je graag op de hoogte van het laatste nieuws op dit gebied, nationaal en internationaal.

Nieuws over onderhandelingen binnen ons netwerk van bedrijven zoals: Philips, Philips Lighting, Fokker, Siemens, Stork, ASML, KPN, PostNL en NXP en de sectoren waarin wij actief zijn. De volledige actuele versie van de CAO is terug te vinden bij diensten. collectieve belangenbehartiging, CAO's per bedrijf.


VHP2: Juist NU

In heel veel bedrijven vindt momenteel corona-overleg plaats met de VHP2 over eventuele aanpassing van arbeidsvoorwaarden: Het gaat daarbij om bijvoorbeeld het opnemen vakantiedagen, de invoering/afschaffing van ploegendiensten, het uitstellen van individue... lees verder


dinsdag 21 april 2020 | VHP2: Especially now

Because of the Corona-crisis numerous companies are now negotiating with the VHP2 about possible adjustments to the labour conditions: For example, concerning the request of holidays, the introduction/abolition of shifts, the postponement of individual sala... lees verder


Brainport Future Skills Onderzoek 2020

Inzicht in dynamiek van de arbeidsmarkt (regio Eindhoven) nu essentieel

Om zo goed mogelijk te kunnen anticiperen en reageren op veranderingen in de arbeidsmarkt is in opdracht van Brainport Development het lees verder


maandag 20 april 2020 | Oproep: kabinet toon menselijk gezicht aan mensen met uitkering en arbeidsbeperking

Het is belangrijk dat er aandacht is voor werknemers die dreigen ontslagen te worden. Van belang is om juist ook op te komen voor de mensen die voor de crisis al in meer of mindere mate een afstand hadden tot de arbeidsmarkt.

 

VCP heef... lees verder


maandag 20 april 2020 | Constructief overleg bij Signify

VHP2 voerde in de afgelopen weken met Signify, haar leden en de andere vakorganisaties constructief overleg over de door Signify eenzijdig aangekondigde corona maatregelen.

Signify heeft goed de bezwaren van de werknemers geluisterd en besloten om d... lees verder


vorige  7 van 75  volgende